| Tytuł: | psychoterapia na niepłodność |
| Autor: | flora 20.5.2010, 13:15 |
| hej! Już w przywitaniach wspomniałam o swoim problemie. Mam depresję związaną (tak podejrzewam) z niemożnością zajścia w ciążę. Jestem z Warszawy i szukam psychologa, która zna się na takich problemach. W ostateczności może być Poznań (dojeżdżam tu kilka razy w tygodniu do pracy), wolałabym jednak stolycę :). Byłam już u psychiatry, mam jednak wrażenie że zbagatelizował mój problem. Wcisną mi receptę na paroksetynę i pomachał uprzejmie łapka. Paroksetyna, dokładniej Parogen, nie pomogła i chyba odpuszczę stosowanie. Poradźcie mi proszę, gdzie mogę pójść na terapię. A może ktoś ma podobny problem? | |
| Autor: | mokka 20.5.2010, 13:15 |
| Ja mam identyczny problem i tez chodzę do Inki. Ma amerykańskie zacięcie :), w końcu tam się uczyła. Moim zdaniem jest zajebista. Generalnie jestem zwolenniczką europejskiej szkoły, niestety w temacie nieplodności i problemów małżeńskich dużo nam brakuje. Mama w kuchni, tata w pracy i jest git. A jak obiadek dobrze ugotowany to można nieźle zapunktować. Gorzej jeśli nie mama, tylko jakiś dziwny kobieton, co nawet dzieci nie może mieć. Nie będę się rozpisywać bo jeszcze wyjdzie z tego jakiś elaborat o feminiźmie, a do do naszych "panien zza fartuszka" trzeba podchodzić dyplomatycznie. Sama jestem w rozkroku. Chcę, nie mogę, nie chcę, sama nie wiem.... Warsztaty w FertiMedica zostały przesunięte o tydzień. Zaczna się 24.04 . Wiadomo dlaczego. Tragedia. Przeczekam, przecierpię. Trzymaj się Flora! | |
| Tytuł: | |
| Autor: | Piotrek 27.5.2010, 09:22 |
| ciekawe jest to co tu przeczytałem, pozdro dla wszystkich pań.. | |
| Tytuł: | |
| Autor: | 23.6.2010, 08:08 |
| dziewczyny odezwijcie sie do mnie na priva gdyz od wielu lat mam ten sam problem. czekam i pozdrawiam. | |
| Autor: | 26.7.2010, 14:13 |
| Witajcie Strasznie Wam zazdroszczę że możecie iść na takie warsztaty. Ja mieszkam na śląsku i nie znalazłam tutaj niczego podobnego. Może jak już będziecie po to napiszcie coś. | |
| Autor: | betty_boo 31.8.2010, 12:28 |
| u nas sa takie warsztaty w żorach, jak chcesz podam Ci namiary. | |
Fobia
Słowo fobia pochodzi od greckiego słowa „phobos” oznaczającego lęk, strach. Najogólniej mówiąc są to zaburzenia nerwicowe, których najbardziej charakterystycznym objawem jest irracjonalny, paniczny lęk przed pewnymi rzeczami, sytuacjami albo zjawiskami. Osoba cierpiąca na fobię za wszelką cenę chce unikać sytuacji, które wywołałyby lęk. Osoby z fobiami często mają utrudnione funkcjonowanie w społeczeństwie.
Stres
Koenzym Q10 zwany również „eliksirem młodości” po raz pierwszy został zidentyfikowany przez naukowców w 1957 roku w USA, a 1978 angielski biochemik Peter Mitchell za swe osiągnięcia i całokształt pracy nad koenzymem Q10 otrzymał nagrodę Nobla. Zaś dwukrotny laureat Nagrody Nobla, Linus Pauling, chwalił koenzym Q10 jako „jedno z najważniejszych odkryć nauki o żywieniu w ostatnich dziesięcioleciach”, uważając go za gwaranta długotrwałego zdrowia.
ADHD
ADHD- czym jest ten tajemniczy skrót? Angielska nazwa tego schorzenia brzmi: Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Po polsku brzmi to następująco: Zespół Nadpobudliwości Psychoruchowej. Co to jest i czym się to przejawia? Najlepiej tę chorobę obrazują małe głośno krzyczące i rozbiegane dzieci.